Комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумський фаховий медичний коледж" - заклад фахової передвищої освіти, що здійснює підготовку близько 600 майбутніх медичних фахівців за спеціалізаціями «Сестринська справа», «Лікувальна справа», «Акушерська справа», «Лабораторна діагностика», «Стоматологія ортопедична» та забезпечує післядипломну освіту для спеціалістів закладів охорони здоров’я Сумської області. Сумський фаховий медичний коледж як базовий координує роботу чотирьох медичних закладів фахової передвищої освіти Сумської області

Css Template Preview

Останні новини

Архів сайту

Ми у соціальних мережах



ЗАНЯТТЯ З ОБМІНУ ПЕДАГОГІЧНИМ ДОСВІДОМ

Переглядів: 1264   Дата: 12-02-2018, 10:08

ЗАНЯТТЯ З ОБМІНУ ПЕДАГОГІЧНИМ ДОСВІДОМ

 

Повітряно-крапельні інфекції займають одне з провідних місць в структурі інфекційної патології дитячого віку, характеризуються швидкою розповсюдженістю, різноманітністю клінічних проявів, розвитком тяжких ускладнень, що диктує необхідність своєчасної діагностики та надання невідкладної медичної допомоги хворому. Повітряно-крапельні інфекції мають високий ступінь передачі та можуть уражати значну кількість людей. Щороку в світі реєструють у середньому 80-90 млн. випадків вітряної віспи, а в Україні щороку реєструється біля 150 тис. випадків. За рівнем захворюваності серед дітей вітряна віспа поступається лише гострим респіраторним вірусним та кишковим інфекціям.

Медична сестра повинна знати симптоми цих захворювань, щоб вчасно викликати батьків, надати дитині допомогу та захистити інших дітей від вогнища інфекції, а також проводити профілактику в дитячих садках у періоди епідемії. Дуже важливо довести інформацію щодо профілактики та надання долікарської допомоги до батьків.

         12 лютого 2018 року відбулося лекційне заняття з дисципліни «Медсестринство в педіатрії», яке провела викладач Симоненко Лариса Михайлівна з теми «Вітряна віспа. Скарлатина» для студентів 3-го курсу спеціалізації «Сестринська справа».

Знання, отримані на лекції, знадобляться студентам для майбутньої професійної діяльності.

Текст - Пономаренко Т.О.

Повернутися
[related-news][/related-news]